Industri

Prosjektgruppen har hatt mange oppdrag i industrien og er kjent med å manøvrere i ulike standarder og regelverk for gjennomføring av prosjekter i den enkelte bransje.

Om du planlegger å gjøre endringer, utvidelser eller bygge nytt kan vi hjelpe med planlegging, prosjektering og gjennomføring.

  • Med stadig mer avanserte bygg, følger strengere krav til byggeledelsens tekniske kompetanse. Den tekniske byggeledelsen har ansvar for å planlegge, koordinere og følge opp de tekniske installasjonene i utførelsesfasen: rør, elektro, klima og prosess.

    Som teknisk byggeleder styrer vi alt av teknisk planlegging og utførelse frem til bygget står ferdig, og sørger for at leveringen samsvarer med bestillingen og er riktig dimensjonert i forhold til byggets størrelse.

  • La oss ta ansvar for hele prosjektet ditt, fra idé til ferdig bygg. Vi tar kontroll over økonomi, fremdrift, SHA og HMS, og sørger for nødvendige godkjennelser og krav til miljø/klima. Som prosjektleder bærer vi ansvaret for at prosjektet leveres i henhold til avtalt tid, kostnad og kvalitet, og leder dere trygt frem til ferdig resultat. Vi tar hånd om alt fra utarbeidelse av konkurransegrunnlag til gjennomføring og oppfølging.

    Våre prosjektledere vil tilføre viktig kunnskap til riktig tid, og lede ethvert prosjekt til beste for deg som oppdragsgiver. Sammen ser vi på løsninger for drift og bruk, og utarbeider tegninger og modeller. Hos oss har vi samlet all fagkunnskapen på ett sted, slik at du slipper.

  • Som prosjekteringsleder har vi ansvar for å planlegge bygget, og utarbeide det som trengs av tegninger og produksjonsdokumenter. I tillegg vil det være vår oppgave å koordinere alle de ulike fag-feltene som skal tegnes og regnes på, og å sørge for at disse snakker godt sammen. Som kon-taktpunktet mellom fagrådgivere og byggherre, leder vi planleggingsprosessen og har det overordnede ansvaret for å få på plass det prosjekterte underlaget for bygging.

    Med vår kompetanse innen prosjekteringsledelse finner vi de mest optimale løsningene for gjennomføringen av ditt prosjekt.

  • I rollen som byggeleder vil vi ha den fullstendige oversikten på byggeplassen, og sørge for at arbeidet utføres i henhold til avtaler og kontrakter. Som et bindeledd mellom planleggere og utførende entreprenører koordinerer vi arbeidet mellom ulike fag i byggefasen, med fokus på tidsplan, kostnad, kvalitet, SHA og HMS. Våre byggeledere har lang erfaring i å organisere, lede og følge opp entreprenører, byggeplass og logistikk.

    Byggeleder har det overordnede ansvaret for fremdriften på byggeplassen, og for at prosjektet blir bygget i henhold til planer og tegninger. Byggeleder holder jevnlige byggemøter og sørger for ordnede forhold i hele prosessen.

  • I denne rollen tar vi det overordnede ansvaret for å lage og følge opp sikkerhets-, helse- og arbeidsmiljøplanen. Dette innebærer å sørge for helse, miljø og sikkerhet for alle parter, både i prosjekteringsfasen (KP) og byggefasen (KU).

    I prosjekteringsfasen skal sikkerheten til sluttbruker hensyntas i likhet med de utførende i byggeprosjektet. I utførelsesfasen deltar vi på vernerunder og påser at helse miljø og sikkerhet ivaretas i alle ledd.

    Det er SHA-koordinator som ser til at byggherrens plikter i byggherreforskriften ivaretas, og at entreprenørenes arbeid gjennomføres i henhold til regler og forskrifter.

  • Vi tar gjerne hånd om søkeprosessen for deg. Vi foretar myndighetsavklaringer, definerer ansvarsområder og utarbeider de søknader som er nødvendige for å realisere ditt byggeprosjekt. Som ansvarlig søker sørger vi for at prosjektet blir gjennomført i henhold til lov og forskrift.

    Vi kan hjelpe deg med:

    • søknader for å tilfredsstille krav i Plan- og bygningsloven, reguleringsplan m.m.

    • søknader om ferdigattest

    • den løpende kontakten med kommunen

  • Der prosjektet ditt krever utarbeidelse av reguleringsplan, kan vi ta ansvar for hele prosessen, fra befaring til vedtak. Vi utarbeider planen for kommunal behandling, komplett med beskrivelser, bestemmelser, nødvendige dokumenter og vedlegg.

    kan bistå med sårbarhetsanalyser, ved nye boligfelt, innen eiendomsutvikling og samferdsel. Vi sørger for å hente inn det vi ikke selv leverer, og følger prosessen fra A til Å.

  • Mens alle rådgivere tegner i 3D, sørger BIM-koordinatoren for å samordne og krasj-teste de ulike modellene. På denne måten sikrer vi en smidig og ryddig samkjøring av de involverte fagenes modellering og en tverrfaglig kvalitetskontroll.

    BIM-koordinatoren har ansvar for at fag og komponenter snakker godt sammen, slik at man avdekker feil og unngår kollisjoner.

  • I rollen som ITB-koordinator er vi ansvarlig for å koordinere det tekniske grensesnittet mellom de ulike entreprisene og å kvalitetssikre dokumentasjon og løsninger. Som et bindeledd mellom de tekniske fagene er det vår oppgave å sørge for at systemene fungerer sammen.

  • AP-rådgiverens oppgave er å bistå byggherre i å gjøre riktige valg i et miljøperspektiv. Hos oss er flere av våre ingeniører sertifiserte i BREEAM-NOR, som er Norges mest brukte miljøsertifisering for nybygg og større rehabiliteringer.

    Våre miljørådgiverne har kompetanse på å planlegge/bygge i henhold til BREEAM-standardens miljø- og klimamål, for å redusere klimaavtrykket både i planleggings- og byggefasen.

  • I alle bygg er det krav om strategi for rømning, brannvarslere og slukkeutstyr. Vi kan hjelpe med å planlegge for brannsikkerhet både i nye og eksisterende bygg. Våre rådgivere sørger for trygge bygg med forsvarlige rømningsveier, og gode løsninger med tanke på å forhindre, forsinke og redusere brannspredning. Prosjektgruppen kan planlegge de nødvendige brannsystemer og komponenter for at ditt bygg skal oppfylle alle krav og retningslinjer.

  • Vi kan tegne både løsningene du ser for deg – og de du ennå ikke har fått øye på. Om du kommer til oss med tanker eller enkle skisser, hjelper vi deg gjerne videre i prosessen. I større prosjekter henter vi inn arkitekt og leder prosessen med arkitekt og byggherre.

    Spør oss gjerne om:

    • tegninger av nybygg, påbygg og av eldre bygg hvor du mangler tegninger

    • tilpasning av bygg til ytre forhold

    • tegninger til søknader, prosjektering og som grunnlag for bygging

  • Prosjektgruppen har bred kompetanse om dørteknikk, automatiske døråpnere og kortlesere, om sikkerhet og om bruk og drift av systemene. Sammen kan vi avklare dine behov for låsesystem, og planlegge og koordinere for disse.

  • Prosjektgruppen tar ansvar for planlegging av installasjon, oppfølging og kvalitetssikring underveis, samt systematisk ferdigstillelse og igangkjøring.

  • Ledelse av tekniske team omhandler de samme forholdene som i andre prosjekter, men i enkelte prosjekter må det i større grad tas hensyn til tekniske installasjoner og utstyr. Teknisk prosjektledere leder og motiverer team av ingeniører, designere og andre tekniske fagfolk for å sikre effektivt arbeid mot prosjektmål.

    Vi utvikler prosjektplaner og strategier. Dette vil som oftest inkludere å definere prosjektmål, omfang, leveranser, tidslinjer og budsjetter. Det er viktig å sikre effektiv kommunikasjon og samhandling med alle involverte parter i prosjektet.

    Vi overvåker prosjektets fremdrift og ytelse, og identifiserer, vurderer og håndterer potensielle risikoer som kan påvirke prosjektet.

    Til slutt vil vi kvalitetssikre at prosjektet leveres i henhold til omforente krav.

  • Prosjektgruppen hjelper til med å identifisere og definere behov, analyse av markedet og forberede og utstede forespørsler om tilbud og anbudsinnbydelser. Vi evaluerer tilbud og bistår med inngåelse av kontrakter.

    Andre viktige tilnærminger kan være å bygge og vedlikeholde leverandørforhold, overvåking av lagernivåer og sikre overholdelse av relevante regelverk.

  • Prosjektgruppen har god kompetanse og erfaring innen styring av risiko. Se våre tjenester under Samfunnsikkerhet og beredskap.

  • Prosjektgruppen kan hjelpe med planlegging, oppfølging og rådgivning knyttet til kvalitetsoppfølging. En typisk metodikk vil være:

    • Utvikling av en kvalitetsplan

    • Identifisering av kritiske kvalitetsindikatorer

    • Etablering av kvalitetsstandarder

    • Utførelse av aktiviteter og kontroll ihht. kvalitetsplanen

    • Korrigerende og forebyggende tiltak (CAPA)

    • Kontinuerlig forbedring

Forrige
Forrige

Offentlig

Neste
Neste

Samferdsel